Preloader image
0%

Omega-kvalitet

Havfruenes Tran er anbefalt som en av de 3 ferskeste Omega-3-produkter i Norge i Helsemagasinet VOF nr 4/2012, da som den eneste fra villfisk.

Havfruenes Tran blir jevnlig testet av det statlige laboratoriet Nofima. Produktet er en Functional Food- olje(FF-olje), en matvareolje uten lukt og smak. Den er ferskpresset og derfor av høyeste kvalitet.

Nøkkelbegrep for en fiskeolje av høy kvalitet: Fersk råvare – kaldt vann – hurtig prosessering – aldri i kontakt med  luft 

FERSK
Fiskeoljer er i likhet med fisk en ferskvare. Leveren som brukes i Havfruenes Tran, er fersk, bare noen timer gammel når den blir presset til olje. Straks fiskebåten er kommet i land, blir leveren spesialtransportert til oljefabrikken. Derfor kan den få en mer skånsom behandling og bli til en mer stabil olje. (Den blir ikke kokt i flere timer for å få fjernet flere harskningsprodukter). FF-oljen i Havfruenes Tran har aldri vært harsk. For ikke å harskne/oksidere, er den beskyttet av nitrogen i alle produksjonsledd.

VELSMAKENDE
Fersk olje verken lukter eller smaker harskt.  Vi har tilsatt en økologisk timianolje for å hindre oksidering i oljen og i kroppen. Fiskelukt i Omega-produkter forteller at oljen er harsk, noe som ikke er bra for kroppen. Den vil da forbruke viktige antioksidanter, som igjen kan føre til vitaminmangel og angrep på friskt vev.

RAPEFRI
Mange reagerer på dårlig olje med ubehagelig raping. Du kan også sjekke om oljen er harsk ved å skjære over en fiskeoljekapsel og lukte på den.
Oksidert olje er ikke bra for kroppen. Den stjeler C- og E-vitaminer.

NATURLIG FETTSYRE
Jo mer naturlig et tilskudd er, jo bedre tar kroppen det opp (høy biotilgjengelighet). Kunstige etylestere og konsentrater har ikke samme opptakelighet som en naturlig triglyserid. Vi har beholdt alle fettsyrene, også sterinet, og sammen gir disse en synergieffekt. Havfruenes Tran har ikke syntetiske vitaminer eller andre syntetiske tilsettinger.

Du får OMEGA-3 i en umanipulert fiskeolje i tillegg til det viktige D-vitaminet.

ULTRAREN
Fiskeoljer må renses for miljøgifter. EU-reglene tillater ikke mer enn 2 pikogr/g. Havfruenes Tran har 0,2 og er blant de reneste på markedet. (Kylling har eksempelvis 1,0).

HELNORSK
Kystfisket Lofottorsk kommer fra Barentshavet, et av verdens reneste hav. Råstoffet til Havfruenes Tran kommer fra denne arktiske villtorsken, og produktet er sporbart helt til fiskebåten. Mange Omega-produkter er blandingsprodukter, vanskelige å spore, og de fleste kommer fra anchoveta fisket  utenfor Sør-Amerikakysten. Nye EU-regler i 2009 vil forby disse. (Se”Bedre Helse” 02/09).

MILJØVENNLIG
God utnytting av ressursene i havet er viktig. Fiskekjøtt bør brukes direkte til menneskeføde, ikke til pressing av olje. Olje fra lever er derfor et miljøvennlig produkt.
Du spiser kortreist mat, og verdiskapingen skjer i Norge. Derved opprettholdes det tradisjonelle norske kystfisket som gir næringsgrunnlag og bosetting i Nord-Norge.

INNHOLD
Havfruenes Tran er en matvareolje, en FF-olje(Functional Food). Denne unike, ferske fiskeoljen blir brukt som Omega-3-tilsetting i næringsmidler, og vi er de eneste som har disse edle dråpene på flaske og i salg direkte til forbruker. Den inneholder ca.27% Omega3 (12% DHA og 8% EPA).

Tran inneholder naturlig sterin. Havfruene har valgt å beholde sterinet, da dette også gjør trana mer stabil, altså motstandsdyktig mot harskning/oksidering.

Sterinet stivner under kjølige forhold og kan sees som”tåke”/bunnfall, på samme måte som med fin olivenolje. Flaska oppbevares i kjøleskap. Trana blir klar når den står litt framme i romtemperatur. Snu den før bruk.

NB: Uåpna flasker bør legges i fryseren.