Det er over 150 fiskeoljer på det norske markedet. Velg den som kan dokumentere opphavskilde og som smaker godt.
Det er mye lureri i denne bransjen. (Viser til Bedre Helse nr. 2/09, TV-dokumentar på NRK om fiskeoljer fra Peru og Chile)
Fiskeoljer deles i 2 grupper etter oksideringsnivå(TOTOX):
1. FF-olje (Functional Food-olje), en fersk olje som blir brukt i matvarer. Den verken lukter eller smaker fisk og har TOTOX under 5.
2. DS-olje(Dietary Supplement-olje), en olje av dårligere kvalitet som brukes som kosttilskudd og kan ha TOTOX opp til 130
Lav oksidering – høy biotilgjengelighet
Naturlig fersk fiskeolje har høyere biotilgjengelighet og bedre medisinsk effekt enn konsentrat og kunstig etylestere.
Les hele rapporten: (RUBIN-rapport 196/2011)
Jo lavere – jo bedre. Fiskeoljer med TOTOX over 10 vil lukte og smake harskt.