Sammenligning av Omega-3-produkter

PENTAX Image

Det er over 150 fiskeoljer på det norske markedet. Velg den som kan dokumentere opphavskilde og som smaker godt.

Det er mye lureri i denne bransjen. (Viser til Bedre Helse nr. 2/09, TV-dokumentar på NRK om fiskeoljer fra Peru og Chile)      

Fiskeoljer deles i 2 grupper etter oksideringsnivå(TOTOX):

1. FF-olje  (Functional Food-olje), en fersk olje som blir brukt i matvarer. Den verken lukter eller smaker fisk og har TOTOX under 5.

2. DS-olje(Dietary Supplement-olje), en olje av dårligere kvalitet som brukes som kosttilskudd og kan ha TOTOX opp til 130

Lav oksidering – høy biotilgjengelighet

Naturlig fersk fiskeolje har høyere biotilgjengelighet og bedre medisinsk effekt enn konsentrat og kunstig etylestere.

Les hele rapporten: (RUBIN-rapport 196/2011)

Jo lavere – jo bedre. Fiskeoljer med TOTOX over 10 vil lukte og smake harskt.

Oksidering. Diagram