Preloader image
0%

Fant tonen med stortingsrepresentanten

Da stortingsrepresentant André Skjelstad (V) besøkte Havfruene, kom han godt overens med daglig leder Kari Øye. Begge er skjønt enige om at det må satses mer på folkehelse.

Storingtingsrepresentant André Skjelstad mates med Havfruenes tran av Kari Øye.

Skjelstad oppsøkte Havfruene sammen med førstelistekandidat for Inderøy Venstre, Øvyind Treider Olsen og ungdomskandidat Lars Brandsås. Sistnevnte er for øvrig barnebarn av Kari Øye. Til stede var også Inderøyningen.

Storingtingsrepresentant André Skjelstad mates med Havfruenes tran av Kari Øye.

Hjemme hos Kari fikk Venstre-politikerne servert Havfruenes tran på skje og i hjemmelaget smoothie. Begge sorter falt i god smak, selv om skepsisen var stor.

– Dette var faktisk godt, mumlet både stortingsrepresentanten, journalisten og førstekandidaten da de spiste smoothien i glass med skje. Alle glassene ble tømt på kort tid.

Dame, mann
Kari Øye fortalte om utfordringer og gleder ved å være en kvinnebedrift tuftet i hovedsak på idealisme.

Vil tilby et sporbart kvalitetsprodukt

Kari Øye fortalte om hvordan Havfruene ble startet opp i 2008 og hvorfor.

– Det startet med at jeg ble gjort oppmerksom på hvor dårlig og harsk omega-3-produktet jeg brukte i en lengre periode da jeg var syk. Og vi var fire damer som gikk sammen for å få produsert en ferskpresset FF-olje av villtorsk, fordi vi ville tilby folket et kvalitetsprodukt tuftet på norsk, ren mat og bærekraft, forklarte Øye.

– Vi er opptatt av forebyggende arbeid og oppfordrer blant annet alle politiske parti om å innføre skolefrokost. Hvorfor kan ikke Nord-Trøndelag bli en spydsoiss på ren, økologisk og kortreist mat? la Øye til med et velmenende blikk på stortingsrepresentant Skjelstad.

– Tid for å tenke folkehelse

– Jeg er absolutt enig med dere i at det er tid for å tenke folkehelse i landet. Vi ser hvordan befolkningen og kostholdet vårt amerikaniseres med stadig mer sukker og fett. Samtidig bruker vi stadig mer og mer penger på helse fordi kostholdet vårt ikke henger sammen med det kroppen trenger, sa Skjelstad og la til:

– Kanskje kan Oppvekstprogrammet i Nord-Trøndelag være en arena som sunt kosthold, med blant annet Havfruenes tran, kan bli en del av? Dette er i hvert fall noe jeg vil undersøke nærmere.